Efecte terapeutice

Excelent pentru a reduce presiunea sanguină, palpitațiile și toate celelalte boli cardiace provocate de stres.

Bun remediu pentru toate bolile digestive, în special cele ale copiilor, cum ar fi colicile și diareea. Folositor pentru remedierea digestiei dificile și dureroase, diminuarea flatulenței, indigestiei, stării de greață și a senzației de vomă.

Adjuvant în tratamentul cistitei, supurărilor și retenției de lichide.
Uleiul de lavandă grăbește nașterea, având rolul de a calma pacienta, dar și de a purifica aerul. Reduce manifestările sindromului premenstrual, durerea menstruală și problemele specifice menopauzei.

Reduce durerile musculare, deoarece această plantă calmează durerea și spasmele și reduce inflamațiile. Recomandată pentru a combate artrita, reumatismul și tensiunea musculară, precum și luxațiile.

Reduce durerile musculare, deoarece această plantă calmează durerea și spasmele și reduce inflamațiile. Recomandată pentru a combate artrita, reumatismul și tensiunea musculară, precum și luxațiile.

Echilibrează sistemul nervos. Reduce manifestările stresului la nivel emoțional și anxietatea. Combate depresia.
Un remediu excelent pentru migrene, dureri de cap și insomnie

Revigorează sistemul imunitar și este recomandat pentru protecția pe care o oferă împotriva infecțiilor. Eficient în combaterea virusurilor, răcelilor, tusei, gripei, bronșitei, astmului și infecțiilor gâtului.

Recomandat pentru îngrijirea tuturor tipurilor de piele, datorită puterii de reîntinerire și proprietăților sale antiseptice, antifungice, calmante, curative și echilibrante. Adjuvant în vindecarea vânătăilor, arsurilor (și a celor din cauza soarelui), acneei, abcesului, eczemei, micozelor și psoriazisului. Eficientă în tratamentul bolilor infecțioase ale pielii, cum ar fi scabia și varicela (vărsatul de vânt). Vindecă rănile și ameliorează durerile.Tratează înțepăturile de insecte (aplicat în stare pură).

Este recomandată pentru orice tip de durere sau inflamație. În stomatologie se pot utiliza picăturile de ulei de lavandă pe leziunea mucoasei bucale (aftă, herpes) pentru reducerea durerii, inflamației și grăbirea cicatrizării. Calmează și liniștește.

Aromoterapia în medicina dentară este un ajutor în tratarea problemelor dumneavoastră și nu un înlocuitor al medicului dentist.

Calmează și liniștește spiritul.
Ajută la regăsirea echilibrului existențial.

Autor: Dr. Corina Gabriela Dinca
Medic
primar stomatologie generala
Specialist
protetica dentara
Competenta apiterapie, fitoterapie, aromaterapie
Competenta implantologie