produs

Reduceri!

Ulei esențial de lavandă BIO cu pipetă

(4 recenzii de la clienți)

de la 50.00 lei

Producător: Lavanda Marlene
Ulei esențial lavandă BIO certificat organic ABG Austria

20 mL20 mL30 mL30 mL50 mL50 mL
Golește
SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Originară din zona mediteraneeană, lavanda este o plantă perenă, sub forma unui arbust de talie mică, recunoscută pentru culoarea ei violet și pentru parfumul plăcut pe care îl răspândește.

Datorită miresmei cu efect relaxant și a proprietăților speciale ale uleiului preparat din lavandă, această plantă este folosită în slujba frumuseții și poate avea efecte benefice în cazul unor simptome asociate cu diferite afecțiuni.

Însușirea cea mai evidentă a uleiului de lavandă este parfumul inconfundabil, care are un efect liniștitor asupra sistemului nervos central. Proprietățile antiseptice, dezinfectante și antiinflamatoare ale unuia dintre cele mai prețioase uleiuri naturale îl fac foarte potrivit pentru a fi inclus în numeroase rețete de săpunuri și de produse cosmetice.

Datorită conținutului bogat în compuși chimici, precum linalolul și acetatul de linalil, uleiul de lavandă are efecte antispasmodice, antifungice și sedative.

Denumire (INCI):Lavandula angustifolia oil
Metoda de extractie: distilare cu aburi a florilor de lavandaCalitate: 100% BIO, 100% pur, fara tratamente chimice, ulei lavanda esential de calitate superioara.
Consistenta: vascozitate scazuta
Culoare: incolor sau slab galbui
Molecule principale: Acetat de Linalil, Linalool si Cis-ß-ocimene
Miros: caracteristic de lavanda, aromat, proaspat,floral
Absorbtie: rapida
Metoda de extractie: distilare cu aburi a florilor de lavanda
Pastrare: pentru a beneficia o perioada cat mai lunga de beneficiile Uleiului de lavanda Marlene iti recomandam sa il pastrezi in ambalajul original, inchis ermetic, ferit de lumina si umiditate, la temperatura camerei, sensibil la radiatii UV
Valabilitate: 12 luni de la deschiderea recipientului.

TESTARE DE CALITATE RIGUROASA
Facilitatea de distilare este certificata ISO 9001: 2008, precum si certificarea ecologica de catre ABG Austria.

INGREDINETE

Tara de origine: Romania
Ingrediente: ulei esential BIO certificat ecologic
Molecule principale: Acetat de Linalil, Linalool si Cis-ß-ocimene

Acetat de linalil
Calmant, relaxant
Evocă sentimente de liniște și echilibru
Atenuează imperfecțiunile pielii
Induce sentimente de relaxare când este aplicat local

Linalool
Are o putere de curățare intensă
Oferă sprijin antioxidant.
Sprijină somnul odihnitor
Susține sănătatea sistemului cardiovascular
Binedispune

Cis-ß-ocimene
Contribuie la obținerea unui ten cu aspect întinerit.
Are un efect pozitiv asupra dispoziției
Oferă sprijin antioxidant.
Sprijină reacția antiinflamatoare sănătoasă

BENEFICII SI UTILIZARI

  • Recomandat tuturor  tipurilor de piele
  • Înglobat în baza de cremă sau ulei de bază, este un ingredient remarcabil în lupta cu acneea și tenul gras
  • Cicatrizant,ajutor eficient în estomparea semenelor post acnee
  • Purificator, oferă pielii o strălucire naturală
  • Îmbunătățește aspectul general al tenului
  • Efect rapid în cazul afecțiunilor precum coșurile, dermatitele, eczemele
  • Detoxifiant remarcabil – boost de sănătate pentru pielea feței
  • Tonic pentru toate tipurile de ten
  • Efect benefic în cazul arsurilor, iritațiilor

BENEFICIILE ULEIULUI DE LAVANDA PENTRU PAR

  • Încujează creșterea părului
  • Recomandat ca tratament antimătreață
  • Benefic pentru părul cu tendință de cădere
  • Remediu natural pentru alopecie
  • Calmează și îngrijește scalpul
  • Calmează inflamațiile scalpului

BENEFICIILE ULEIULUI DE LAVANDĂ PENTRU CORP

  • Eficient în vindecarea vânătăilor, arsurilor și abceselor
  • Recomandat în formularea deodorantelor
  • Ideal în eliminarea imperfecțiunilor, coșurilor de la nivelul tenului
  • Îmbunătățește digestia – masaj abdominal
  • Remediu pentru varicelă și scabie
  • Benefic pentru înțepăturile de insecte
  • Ameliorează iritațiile și mâncărimile
  • Remediu pentru dermatita seboreică (diluat cu uleiuri vegetale)
  • Recomandat în cazul vergeturilor asociate cu sarcina
  • Regenerează pielea înroșită și arsă de soare
  • Reduce tensiunea arterială , masaj local

BENEFICIILE ULEIULUI LAVANDA PENTRU SISTEMUL NERVOS

  • Echilibrează sistemul nervos
  • Combate depresia și anxietatea
  • Ajută somnul liniștit pentru bebeluși și copii
  • Îndepărtează insomniile

BENEFICIILE ULEIULUI DE LAVANDA PENTRU SISTEMUL CIRCULATOR

  • Vindecă hemoroizii și varicele
  • Stimulează circulația periferică
  • Îmbunătățește digestia
  • Remediu pentru artrita, reumatismul

BENEFICIILE ULEIULUI DE LANVANDA PENTRU SISTEM RESPIRATOR

  • Eficient în ameliorarea problemelor respiratorii la copii și adulți
  • Ideal în tratarea și prevenția răcelii și gripei
  • Vaporii lavandei au proprietăți antibacteriene ce vor preveni infecțiile respiratorii

  ULEI DE LANVANDA PENTRU DURERI

  • Ameliorează durerile cauzate de efort fizic susținut sau febre musculare

  ULEI DE LAVANDA PENTRU AROMATERAPIE

  • Este folosit pentru ulei de masaj, baie
  • Ingredient în candele pentru aromaterapie și vaporizatoare
  • Inhalații de abur pentru răceli sau gripă
  • Se recomandă masaj pe coloană și plexul solar
  • Adaugă câteva picături pe pernă pentru a avea un somn liniștit

ULEI DE LAVANDA PENTRU LOCUINȚĂ

  • Ideal pentru împrospătarea locuinței, puternic parfumat
  • Excelent insecticid, te ajută să ții insectele la distanță

*Atenție! Proprietățile și utilizările terapeutice ale produselor Marlene se bazează pe informații stințifice prezente în literatura de specialitate, în publicații de profil, în cercetări academice de fitoterapie și aromaterapie,  în cărți de chimie-cosmetică și în dosarul de siguranță al furnizorului care respectă legislația europeană în domeniul produselor cosmetice. Deși aceste informații au la bază surse sigure, ele nu trebuiesc considerate prescripții și îndrumări medicale oferite de persoane specializate și nu angajează în nici un fel responsabilitatea noastră

 

  • Uleiul de Lavanda nu se folosește direct pe piele, întotdeauna trebuie diluat într-un ulei vegetal înainte de aplicare
  • Uleiurile esențiale se adaugă întotdeauna la sfârșitul preparării cremelor, loțiunilor, emulsiilor, unguentelor. În cazul celor care se realizează la cald se adaugă numai după răcire
  • Se poate asocia cu alte uleiuri esențiale sau vegetale pentru masaje corporale și faciale
  • Recomandam ca diluția sa fie în procent de 5-2%, Uleiul de Lavanda este vedeta aromaterapiei și a parfumeriei fiind foarte des utilizată
  • Ingredient benefic oricărei probleme a pielii, fiind încoporată în creme, unguente, loțiuni aplicate în cazul eczemelor, psoriazisului, cuperozei, arsurilor, alergiilor, înțepăturilor de insecte, durerilor articulare și musculare, afecțiunilor respiratorii
  • În insomnii se poate aplica căteva picături pe o batistă (la copii), se poate adăuga în apa din cadă, ca ingredient în frecții sau masaje faciale și corporale
  • Calmarea înțepăturilor de insecte se poate face cu ajutorul Uleiului de Cocoasociat cu Uleiul de Lavanda, Uleiul de Arbore de ceai sau Uleiul de Busuioc
  • Se poate adăuga în vaporizatoare sau săculeți pentru împrospătarea aerului din încapere
  • În tratarea iritațiilor și roșeței, Uleiul de Lavandă se diluează în Ulei de Tamanu și Ulei de Cătina asociat cu Uleiul Neem, Uleiul de Mentă sau Uleiul de Busuioc
  • În detensionare mentală și psihică se poate asocia cu Uleiul de Ylang-ylang, Uleiul de Busuioc, Uleiul de mentă sau Uleiul de Tămâie
  • În varicelă se poate asocia cu Uleiul de Arbore de ceai, Uleiul de Bergamotă sau Uleiul de Mentă diluat in Ulei de Cocos (ulei bază)
  • Se poate folosi, diluat 0.5-1% și în cazul insomniei la copii și bebeluși
  • Se recomandă utilizarea uleiului în aplicații locale, în diluție de aproximativ 0.5 – 2%.
  • Diluția maximă pentru copii 1%
  • În cazul în care apar iritații se recomandă încetarea aplicării pe piele
  • A se evita contactul cu ochii
  • A nu se folosi nediluat pe piele
  • A nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • Pentru identificarea unor eventule alergii, se recomandă aplicarea pentru prima dată pe pielea din zona cotului

Riscuri și precauții:
Este posibil ca uleiul de lavandă să cauzeze iritații ale pielii. De aceea, nu trebuie aplicat niciodată nediluat. Pentru a evita orice tip de reacție alergică, efectuați întotdeauna un test pe o porţiune mică de piele dintr-o zonă sensibilă (după ce ați diluat corect uleiul într-un purtător adecvat). Dacă în decurs de 24 de ore, pe zona testată nu apare roșeață, urticarie, senzație de arsură, blistere sau durere, atunci puteți folosi uleiul pe alte zone ale corpului.

Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Evitați expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore după aplicarea produsului.
În cazul în care aveţi reacţii alergice, se recomandă utilizarea discontinuă a uleiului de lavandă. În cazul în care sunteți însărcinată, alăptați sau sunteţi sub îngrijire medicală, consultați medicul înainte de utilizarea oricărui ulei esențial. Întrerupeți utilizarea în cazul apariției sensibilității pielii. Evitaţi contactul cu ochii. Nu lăsaţi uleiul la îndemâna copiilor. Nu utilizați intern, cu excepția cazului în care recomandarea se face de către un aromaterapeut licențiat sau de către un medic.

Indicații pentru utilizările uleiului de lavandă

Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș.
Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș.
Pentru utilizarea ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Uleiurile esenţiale nu se folosesc niciodata direct pe piele pentru ca sunt prea concentrate, pot irita pielea sau pot fi chiar toxice pentru organism. Întotdeauna se dilueaza, iar cele mai potrivite în acest scop sunt uleiurile vegetale, de buna calitate cum ar fi uleiul de migdale, de jojoba, de susan, de masline, de argan ,de cocos,de caise si tamanu .

GARANTIA PRODUSELOR MARLENE
Pentru a-ti putea oferi calitatea naturala garantata, Marlene detine intregul lant de productie si ambalare, de la cultivarea lavandei pana la unitatea de procesare.
Agricultura practicata de Lavanda Marlene este ecologica si sustenabila, nu se intervine cu substante chimice, nu se face exces de substante naturale si se folosesc cele mai noi tehnologii ecologice.
Productia uleiurilor esentiale Marlene si a hidrolatelor Marlene se face exclusiv in unitatea de distilare Marlene situata in Lehliu -Gara, Romania , respectand si depasind cerintele standardelor impuse la nivel de CE.
Linia de productie de cosmetice naturale Marlene este situata in apropierea unitatii de distilare pentru a mentine un lant scurt si benefic astfel mediului, resurselor umane si prospetimii materiilor prime produse si vandute de Marlene

4 recenzii pentru Ulei esențial de lavandă BIO cu pipetă

  1. admin

    f bun

  2. Sofia

    Acest ulei BIO m-a ajutat sa imi stabilizez programul de somn. Mostenesc de la parinti greutatea de a adormi seara, insa de cam 2 sapt imi pun pe noptiera un disc demachiant pe care pun cateva picaturi de ulei Marlene si efectiv adorm in mai putin de 10 min. Pentru mine e un miracol.
    Multumesc , recomand !

  3. Claudia Maiu

    Un ulei pur 100% de calitate superioara, cu un parfum intens si foarte placut.
    Minunat! Recomand.

  4. MARINELA DRAGOMIR

    Il port peste tot cu mine, este de o calitate superioara, are un parfum minunat , recomand

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish